Wie zijn wij ?

Autisme thuis en uit heeft als doelstelling kinderen/jongeren met autisme met geduld, kennis en acceptatie te helpen hun dagelijkse leven aangenamer te maken.
De dagelijkse gang naar school of werk  als prettig ervaren, is al heel veel. Naast het begeleiden van kinderen en jongeren in de thuissituatie, zijn er ook individuele activiteiten.

Wij ervaren het als waardevol als we het kind of de jongere aanvoelen en begrijpen. Dan pas is er ruimte voor het kind om te leren.
Dit is voor ons een basis om met hen te werken. Vanuit respect voor hun eigenheid.

Haar of zijn manier van denken is niet zo vreemd als je in staat bent te luisteren en kijken vanuit haar/zijn perspectief. Als je in staat bent te luisteren zonder koppelingen te maken en in te vullen of conclusies te trekken. Als je dat kunt, kom je heel veel te weten van de persoon, die op een eigen manier denkt, interpreteert en communiceert.
Wij noemen dat op een autistische manier…

Marianne en Janet begeleiden in gezinnen het kind met autisme of aanverwante stoornis. De ouders, broers en zusjes worden in de begeleiding betrokken, zodat ook zij leren begrijpen dat hun broer of zusje op een andere manier reageert en dat hij/zij anders communiceert. Daarnaast is er ook begrip voor de broer of zus. Want ook zij willen het liefst gewoon hun ding doen of zeggen. Zij hebben evenveel recht op bestaan in het gezin dan het kind met autisme.

Opleiding 

Educatieve Benadering Voor Mensen met een Autisme spectrum stoornis(sen) te Antwerpen 

Opleiding ACT post HBO van Autisme Centraal Gent

Samenwerking
Activiteit individueel: Janet Deckers, Niek Jacobs en Marianne Lenssen. 

Begeleiding Individueel:  Janet Deckers en Marianne Lenssen 

Huidige stagiaire: Roos Langeraar